10.03.25 Poniedziałek |
Gulasz wieprzowy -150g(szynka wieprzowa, mąka pszenna, seler), kasza jęczmienna -200g, surówka z ogórka kiszonego z marchewką z olejem słonecznikowym -80g, kompot wiśniowy -150ml (gluten, seler) |
11.03.25 Wtorek |
Zupa pomidorowa z makaronem gotowana na mięsie drobiowym z warzywami zabielana śmietaną -350ml (mąka pszenna, mleko, jaja, seler), bułka drożdżówka z budyniem -80g (mąka pszenna, jaja, mleko). (gluten, laktoza, jaja, seler) |
12.03.25 Środa |
Kotlet mielony wieprzowo-drobiowy smażony -100g( łopatka wieprzowa, mięso drobiowe od piersi, mąka pszenna, jaja), ziemniaki z koperkiem -200g, sałatka z buraczków z jabłkiem -80g , kompot porzeczkowy -150ml. (gluten, jaja) |
13.03.25 Czwartek |
Zupa ogórkowa z ziemniakami gotowana na mięsie wieprzowym z warzywami zabielana śmietaną 12%-350ml (mąka pszenna, seler, mleko), chleb pszenny -100g (mąka pszenna), jajko gotowane -40g (jaja) (gluten, jaja, laktoza, seler) |
14.03.25 Piątek |
Pulpety z ryby gotowane i sos pomidorowy -150g(ryba, jaja, mąka pszenna, seler), ryż na szypko -200g, surówka z białej kapusty z ziołami z olejem słonecznikowym -80g, kompot jabłkowy=150ml. (ryba Miruna, gluten, jaja, seler) |
17.03.25 Poniedziałek |
Spaghetti z sosem mięsno-warzywnym -300g(szynka wieprzowa, mąka pszenna, jaja, seler, cebula, pomidory), owoc 80-100g. (gluten, jaja, seler) |
18.03.25 Wtorek |
Zupa kalafiorowa z ziemniakami gotowana na mięsie wieprzowym z warzywami zabielana śmietaną 12% -350ml (mąka pszenna, seler, mleko) ,bułka pszenna-50g (mąka pszenna) , jogurt owocowy -150g (mleko) (gluten, laktoza, seler) |
19.03.25 Środa |
Filet drobiowy smażony -100g (mąka pszenna, jaja), ziemniaki z koperkiem -200g, surówka z marchewki z jabłkiem z jogurtem naturalnym -80g (mleko), kompot (gluten, laktoza, jaja) |
21.03.25 Czwartek |
Zupa grysikowa z kaszą kuskus perłową gotowana na mięsie drobiowym z warzywami -350ml ( seler), bułka drożdżówka z serem -80g (mąka pszenna, jaja, mleko). (gluten, laktoza, jaja, seler) |
22.03.25 Piątek |
Filet z ryby smażony w sosie greckim -150g(ryba, jaja, mąka pszenna, seler), ziemniaki z koperkiem -200g, kompot śliwkowy -150ml. (ryba Miruna, gluten, jaja, seler) |