19.05.25

Poniedziałek

Spaghetti z sosem mięsno-warzywnym -300g(szynka wieprzowa, mąka pszenna, jaja, seler, cebula, pomidory), soczek 100% owocowy -200ml.

(gluten, jaja, seler)

20.05.25

Wtorek

Zupa krupnik gotowana na mięsie drobiowym  z warzywami -350ml ( seler), bułka pszenna -60g (mąka pszenna), jogurt z musem owocowym -120g (mleko)

(gluten, laktoza, seler)

            21.05.25

Środa

Kotlet mielony wieprzowo-drobiowy smażony -100g( łopatka wieprzowa, mięso drobiowe od piersi, mąka pszenna, jaja), ziemniaki z koperkiem -200g, sałatka z buraczków z jabłkiem -80g , kompot porzeczkowy -150ml.

(gluten, jaja)

22.05.25

Czwartek

Zupa zalewajka  z ziemniakami i kiełbaską gotowana na mięsie wieprzowym z warzywami zabielana śmietaną 12%-350ml (mąka pszenna, seler, mleko),  chleb pszenny -100g (mąka pszenna), owoc 80-100g

(gluten, laktoza, seler)

23.05.25

Piątek

Filet z ryby smażony 100g(ryba, jaja, mąka pszenna), ziemniaki z koperkiem -200g, surówka  z białej kapusty z ziołami  z olejem słonecznikowym -80g, kompot jabłkowy-150ml.

(ryba Miruna, gluten, jaja)

26.05.25

Poniedziałek

Gulasz wieprzowy -150g(szynka wieprzowa, mąka pszenna, seler), kasza jęczmienna -200g, surówka z ogórka kiszonego z marchewką z olejem słonecznikowym -80g, kompot wiśniowy -150ml

(gluten, seler)

27.05.25

Wtorek

Zupa pomidorowa  z makaronem gotowana na mięsie drobiowym z warzywami zabielana śmietaną -350ml (mąka pszenna, mleko, jaja, seler), bułka drożdżówka z budyniem -80g (mąka pszenna, jaja, mleko).

(gluten, laktoza, jaja, seler)

28.05.25

Środa

Kotlet  drobiowy smażony -100g (mąka pszenna, jaja), ziemniaki z koperkiem -200g, surówka wiosenna z jogurtem naturalnym -80g (mleko), kompot rabarbarowy- 150ml.

(gluten, laktoza, jaja)

           29.05 .25

Czwartek

Zupa kalafiorowa  z ziemniakami gotowana na mięsie wieprzowym z warzywami zabielana śmietaną 12%  -350ml (mąka pszenna, seler, mleko) ,chleb pszenny -80g (mąka pszenna), owoc -80-100g.

(gluten, laktoza, seler)

           30.05.25

Piątek

Filet  z ryby smażony  w sosie greckim -150g(ryba, jaja, mąka pszenna, seler),  ryż na sypko -200g, kompot śliwkowy -150ml.

(ryba Miruna, gluten, jaja, seler)